Vrbnik, Krk

DCIM\100MEDIA\DJI_0190.JPG

Danas sam ovdje uz uzbudljive vijesti: pokrenula sam YouTube kanal! Jako sam ponosna, zasad ima jedan jedini video i dosta je očito da imam puno za naučiti, ali idem polako i hrabro 🙂

Ovdje je video – prikazuje baš prekrasne prizore s Krka o kojima ću i pisati u današnjem postu. Puno bi mi značilo da se subscribeate i lajkate video, planiram objavljivati nove videe svaki utorak!

Najuža ulica na svijetu

Vrbnik je malo mjesto na istočnoj strani otoka Krka. Nalazi se na litici i gleda prema moru i planinama Like. Osim što je dom prekrasnim pogledima, Vrbnik je i mjesto gdje se nalazi najuža ulica na svijetu. Možeš me vidjeti na slici dolje kako se pokušavam provlačiti kroz nju. Da sam išla na pizzu prije toga, a ne poslije, vjerojatno ne bih uspjela izaći na drugu stranu.

Kava na prekrasnom mjestu

Ako se nađeš na Vrbniku, definitivno popij kavu na ovoj prekrasnoj terasi na rubu litice. To je terasa Konobe Nade, gdje možeš i nešto pojesti. Mi smo samo popili kavu i uživali u moru ispod nas.

Vrbnik je malo mjesto, s uskim uličicama i tradicionalnim primorskim osjećajem. Bila sam u Vrbniku dosad dva puta, i oba puta nije bilo gotovo nikoga po ulicama. Lijepo je mjesto za izgubiti se među prolazima, popiti kavu i malo zaboraviti na svakodnevnicu.

Pizza u Malinskoj

Ručali smo u Malinskoj, koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, jer smo već ovdje jednom jeli pizzu i bila je toliko fina da smo se morali vratiti. Restoran se zove Bistro Bukarica. Ja sam jela pizzu sa rukolom, pršutom i cherry rajčicama a moj dečko je jeo slavonsku pizzu ja mislim (kulen naravno). Obje su bile baš fine, dosta su velike i cijene su skroz ok. Pizze su između 50ak i 60ak kuna.

U ovom restoranu mi je super muzika – obično imaju neku laganu stranu (talijansku ili francusku) pozadinsku muziku. Imaju terasu i nalaze se u kvartu gdje su kuće, s pogledom na hrpu drveća preko puta. Ovo je baš mjesto za chill i opušten ručak.

Preko puta se nalazi šljunčani parking ispod drveća. Definitivno bih preporučila da odeš tamo ako se nalaziš na Krku. I ako odeš – javi koju pizzu si jela i kako je bilo!

Za kraj – Vrbnik je jako slatko mjesto, ali s obzirom na to koliko je mali, vjerojatno je najbolje da ga posjetiš uz još nešto – npr. Krk ili Bašku (kao ja u zadnjem postu). Nadam se da sam te inspirirala da tražiš nove pustolovine za vikend. Sada nakon što se opasnost od korone malo smanjila, nadam se da odlaziš u prirodu, uživaš u slobodi i svemu onome što ti je nedostajalo kada si vrijeme provodila uz kauč i TV 🙂

Čujemo se uskoro,

Annie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s